marți, 3 ianuarie 2012

Pamantul Gol

Avem parte zilnic de teorii care mai de care mai frumoase mai veridice si mai spectaculoase , insa una in particular este intradevar extraordinara , inca din ani 1600 au circulat zvonuri excentrice in randul oamenilor din acel timp . 

Edmund Halley  este unul din primi care au adus aceste zvonuri citez "Eu cred ca Pamantul e constituit din sfere concentrice, ca o cutie de puzzle chinezeasca. Aceste sfere sustin viata si sunt imbaiate intr-o lumina eterna"

In 1825 John Simms imbogateste principala teorie si specifica citez "Haley avea dreptate in legatura cu sferele concentrice, dar nu a mentionat deschiderile de la poli. Oceanul curge din si inspre aceste deschideri si nu este nicio indoiala ca exista, de asemenea, locuitori in interiorul Pamantului."

In 1906 William Teed Reed tipareste lucrarea denumita "Fantoma Polilor"  in care specifica motivul pentru care nu au fost localizati  polii . 

In 1913 Adolf Hitler instigat de posibilitatea unei asemenea descoperiri participa si infiinteaza o grupare secrete cunoscuta sub numele de "Thule" , aceasta societate secreta atrage extrem de multi adepti  . Societati precum cele Politice si cele Militare adera la "Thule" convinsi de faptul ca germani sunt descendenti arienilor si ca acestia sunt in interiorul planetei . 

De atunci inca mai circula zvonuri precum Hitler nu sa sinucis si a trait o viata fericita in interiorul planetei 

Oamenii de stiinta din zilele noastre in "The New Scientist" citez "Un Pamant gol nu ar avea suficienta masa pentru a sustine existenta atmosferei prin forta gravitatiei, iar apa de la suprafata s-ar evapora. De asemenea, nu ar exista campul magnetic, generat de nucleul din fier lichid al Pamantului. Busolele nu ar functiona, iar anumite pasari migratoare ar fi total debusolate in ceea ce priveste orientarea. Insa asta ar fi cea mai mica grija. In lipsa unei atmosfere, radiatiile din spatiu nu ar mai intampina nicio bariera, iar viata pe Pamant nu ar fi avut nicio sansa. Nu ar exista niciun fel de activitate vulcanica si nici urma de lava. Si mai ales, un Pamant Gol ar avea o masa de 5 x 1022 de kilograme, ceea ce inseamna doar o mica parte din masa sa reala"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu